VIDEO-SASTANAK POVODOM MEĐUNARODNOG DANA CIVILNE ZAŠTITE “Dorasli ste zadaći koju obavljate”

441

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo održali su povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, video-sastanak s predstavnicima Operativnih snaga civilne zaštite.

Čestitajući Međunarodni dan civilne zaštite, župan Dobroslavić je istaknuo kako je važnost Civilne zaštite izuzetno velika, posebice u izvanrednim situacijama, a što smo se mogli uvjeriti i tijekom posljednje godine borbe s koronavirusom:

“Pandemija koronavirusa nam je pokazala koliko je civilna zaštita važna, ali i koliko ste vi dorasli zadaći koju obavljate, bilo profesionalno bilo volonterski. Ja vam na tome zahvaljujem i vjerujem da ćete imati snage i volje i u budućnosti. To nam je važno jer ugroze se događaju, primjerice potres, jer mi smo trusno područje i uvijek moramo biti pripravni. Još jednom čestitam Dan civilne zaštite i ohrabrujem sve da nastavite tako i ubuduće.”

Načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ, zamjenik župana Joško Cebalo, također je svoje obraćanje započeo čestitkom te nastavio: “Želim vam zahvaliti na svemu što radite, posebice zadnjih godinu dana u borbi protiv pandemije COVID-19. Naravno, u ovom proteklom razdoblju najveći je teret bio na zdravstvenim radnicima – djelatnicima Opće bolnice, domova zdravlja, hitne medicine, Zavoda za javno zdravstvo, međutim bez svih vas ostalih zasigurno da bi ta borba bila još teža. Sjetimo se samo onih prvih dana pandemije kada se velika većina vas angažirala, a nismo znali što nas čeka i COVID-19 nam je tada bio velika nepoznanica. Još jednom zahvala svima i vjerujem da ćemo zajedno uspješno nastaviti raditi.”, kazao je Cebalo.

Na sastanku je istaknuto i kako je Dubrovačko-neretvanska županija i dosada ulagala u civilnu zaštitu, a kroz EU projekte nabavljena je i nova, moderna oprema za slučajeve prirodnih katastrofa i velikih nepogoda.

Uz predstavnike operativnih snaga civilne zaštite – Vatrogasnu zajednicu, Službu civilne zaštite Dubrovnik, HGSS i Crveni križ, sastanku su nazočili i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *