Vodovod potvrdio visoke standarde upravljanja sigurnošću vode

100

Uspješno dovršenim postupkom recertifikacije prema normi ISO 22000 normi i HACCP planu Vodovod Dubrovnik je potvrdio kako se pridržava najviših standarda pri upravljanju sigurnošću vode te da su aktivnosti povezane sa zahvaćanjem, kondicioniranjem i distribucijom vode za ljudsku potrošnju sukladne traženim standardima. Recertifikacijsku provjeru odradili su auditori iz jedne od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća – tvrtke SGS sa sjedištem u Švicarskoj.

ISO 22000 je prva međunarodna norma za implementaciju sustava zdravstvene sigurnosti hrane, a obuhvaća interaktivnu komunikaciju, upravljanje sustavom i upravljanje rizicima. Norma definira sustav upravljanja sigurnošću hrane koristeći sedam principa analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (HACCP) uz dodatne preduvjete kojima se osigurava kvalitetna kontrola u svim dijelovima lanca kojim voda prolazi – od izvora do krajnjeg korisnika.

Uspješnom recertifikacijom u Vodovodu Dubrovnik još su jednom potvrđeni visoki standardi rada i brige za zdravlje potrošača

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *