VOZAČICA U LAPADU NAPUHALA 2,23 PROMILA

22

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teže, a 9 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 926 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 660 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 68 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 26. listopada 31-godišnjakinji koja je tijekom prometne kontrole zaustavljena u Ulici kralja Tomislava u Dubrovniku.

Vozačici je uručen prekršajno nalog u visini novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *