”ZAGREB NERETVI, NERETVA ZAGREBU” Župan Dobroslavić i gradonačelnik Bandić pozvali na kupovinu mandarina izravno od proizvođača

204

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održali su konferenciju za medije o akciji za bolji plasman mandarina u gradu Zagrebu nazvanu ”Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu”.

Kroz tu manifestaciju Grad Zagreb će osigurati 25 štandova na devet lokacija u Zagrebu za neposredne proizvođače iz Doline Neretve. Gradonačelnik Bandić pozvao je građane na kupnju toga zdravog voća od neposrednih proizvođača i najavio obilazak prodajnih mjesta. Župan Dobroslavić zahvalio je gradonačelniku Bandiću na uključivanju Grada Zagreba u ovu akciju i naglasio važnost ovakvog kanala prodaje za proizvođače. Istaknuo je kako je ovogodišnji urod mandarine oko 50 tisuća tona te kako zbog veličine uroda i nemogućnosti izvoza na rusko tržište nije lako osigurati plasman za sav urod.

Napomenuo je da se slična akcija odvija i u više drugih gradova i općina zahvaljujući nastojanjima Županijskog povjerenstva za mandarinu i susretljivošću Udruge gradova i Mreže LEADER. Na konferenciji za medije prikazan je vizual ”Neretvanske mandarine” koja je dobila Zaštićenu oznaku izvornosti u EU. Na konferenciji su bili nazočni i zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva Žaklina Marević te član Povjerenstva i zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *