Zakupniku otkaz javne površine za prodaju suvenira na „štand-barci“

181

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković na sedam dana otkazao je Ugovor o zakupu javne površine zakupniku P.B., jer se zakupnik javnom površinom koristio suprotno odredbama Ugovora, odnosno jer je na javnu površinu postavio napravu koja nije određena Ugovorom.

Naime, Ugovorom o zakupu javne površine zakupniku je odobreno korištenje četiri  metra kvadratna javne površine u ulici Pred Dvorom (na križanju s Gundulićevom poljanom), a koji je 10. travnja 2018. godine sklopljen radi postavljanja stilizirane štand-barke za prodaju suvenira i uređaja za izradu fotografija/razglednica.

Dana 20. kolovoza djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na terenu te za to izdali obvezni prekršajni nalog, a gdje je navedeno da je zakupnik koristio javnu površinu na način da je na istu postavio frižider za prodaju pića, čime je počinjen prekršaj iz čanka 36. i 45. Odluke o zakupu javnih površina, kao i članka 12. zaključenog ugovora.

Zakupnik je obvezan prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti štand barku i svu ostalu opremu, frižider i ostale uređaje s javne površine odmah po primitku ovog otkaza, bilo putem pošte, odnosno po osobnoj dostavi.

Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 dana.
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *