Zamjenica Marević na Svečanoj akademiji povodom 150 godina domobrana i domobranstva

377

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas Svečanoj akademiji povodom 150. obljetnice domobrana i domobranstva, a tom prilikom primila je i zahvalnicu udruge Hrvatski domobran Dubrovnik za uspješnu suradnju u ime Dubrovačko-neretvanske županije.

”Čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas ovdje danas u svoje osobno ime, u ime župana Nikole Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Obilježiti 150 godina znači obilježiti izuzetno veliku obljetnicu. Kada je riječ o domobranima, tu govorimo o 150 godina ljubavi prema svemu što je hrvatsko. Upravo stoga ovakve obljetnice dobivaju na važnosti iz dana u dan. Narod koji ne pamti svoju prošlost ne može se ni nadati imati budućnost. Bez ispravno zapisane prošlosti nemamo svoj identitet, nemamo svoje ja, nemamo svoje vrijednosti.
I zato je važno naše okupljanje kako na obljetnicama tako i na Orsuli i Daksi i na Domobranskom groblju, gdje svake godine odamo počast svima koji su stradali pod rukom totalitarnih režima.
Moramo se sjećati, i pamtiti, kako bi mogli znati i prenijeti znanje na mlade naraštaje, a potom i gledati prema budućnosti. Još jednom čestitam veliku obljetnicu i zajedno čuvajmo našu povijest”, rekla je u svom obraćanju zamjenica Marević.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *