Zamjenici Marević i Cebalo te v.d. pročelnice Dadić na Lastovu razgovarali o nizu tema od životne važnosti za otočane

701

Zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić boravili su danas na Lastovu gdje su održali niz sastanaka s načelnikom, predsjednicom udruge Val te ravnateljicom Osnovne škole ”Braća Glumac”.

Na sastanku s načelnikom Leom Katićem i njegovom zamjenicom Margaret Hropić razgovaralo se o financijskim poteškoćama Općine s naglaskom na dugovanju prema Neretvansko-pelješko-korčulansko-lastovsko-mljetskom Vodovodu (NPKLM-u), ali i planiranim ulaganjima u luku Ubli kao i skorom uvođenju cjelogodišnje katamaranske linije koja će taj otok povezati sa središtem županije.
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije održali su sastanak i s roditeljima učenika te ravnateljicom tamošnje osnovne škole Vedranom Ortika-Medini. Među glavnim temama očekivano bio je upis djece u srednju školu, ali i na koji način će se nova katamaranska linija, koja će biti prilagođena potrebama učenika, odraziti na njihov upis srednjih škola na Korčuli ili u Dubrovniku.
Zamjenici župana Marević i Cebalo te v.d. pročelnice Dadić sastali su se i s predsjednicom udruge Val Annette Mufić Trojković.
Cilj djelovanja te udruge je poboljšanje kvalitete života poglavito starijih, djece i mladih osoba na području Općine Lastovo, te osposobljavanje djece i mladih za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu, preuzimanje građanskih dužnosti i odgovornosti, promicanje kulture zdravog življenja i ekološke svijesti, poticanje demokratskih inicijativa i poticanje međugeneracijske solidarnosti. Županija je dala potporu djelovanju udruge, a na sastanku je bilo riječi o tome kako na što efikasniji način poduprijeti njezin rad.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *