Zamjenik Cebalo na dodjeli nagrade ”Šampion turizma” gradu Korčuli

147

Uz Svjetski dan turizma u Gradskoj vijećnici u Korčuli održana svečana dodjela nagrada Večernjeg lista ovogodišnjim šampionima turizma, a na svečanosti je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo.

Gradonačelniku Korčule, ovogodišnjem Šampionu Andriji Fabrisu nagradu je uručila Andrea Borošić, predsjednica Uprave Večernjeg lista,te Dražen Klarić, glavni urednik,koji je uručio nagradu direktoru TZ grada Osijeka Saši Uranjek. Turistička patrola Večernjeg lista je Korčuli dodijelila 95 bodova od mogućih 100 čime je taj grad proglašen Šampionom turizma primorske Hrvatske, dok je grad Osijek Šampion kontinentalne Hrvatske.
Zamjenik župana ovom je prilikom istaknuo kako je ova nagrada zasluga svih Korčulana.
Jako me veseli kada se kvaliteta prepozna. Korčula je uistinu povijesno, prirodno i kulturno središte i nagrada Šampion turizma je apsolutno zasluženo došla na ovaj naš prekrasni otok. Konkurencija je bila žestoka, a izborili smo se za prvo mjesto ispred Dubrovnika koji je ovu nagradu osvojio pretprošle godine, ali i ukupno pet puta. Kao zamjeniku župana drago mi je da bilo koje mjesto naše županije dobije ovakvo priznanje za mukotrpan rad, ali kao Korčulaninu… Neka ga kod nas. Korčula ove godine ima povećanje dolazaka za 11 posto, a noćenja za 4 posto, a činjenica da su gradovi iz Dubrovačko-neretvanske županije uvijek pri samom vrhu govori jesmo i idemo dalje u pravcu destinacija vrhunskog turizma. U svoje osobno ime, ime župana Nikole Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam svima”, rekao je zamjenik Cebalo.
Na kraju dodjeljivanja Večernjakovih nagrada je korčulanski gradonačelnik i predsjednik TZ Grada Korčule Andrija Fabris prigodnim poklonima zahvalio višegodišnjim vjernim posjetiteljima koji su zaslužni za prepoznavanje Grada Korčule kao poželjne i zanimljive destinacije. Među njima su bili:Elizabeth Beyer(dolazi od 1966.), bračni par Bromboš(1988.),obitelj Hanse(2008.),Diter Herea(od 1977.) i gospođa Urlike Luk od rođenja.
Svečanosti je nazočio i ministar državne imovine Goran Marić.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *