Zamjenik Cebalo na otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

227

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanom otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno vrijednog više od dva milijuna kuna.
Zamjenik Cebalo ovom je prilikom ostaknuo kako je Općina Slivno jedna od prvih općina u našoj županiji koja je prepoznala i krenula izvršavati svoje obveze u suvremenom prikupljanju otpada.

”Vjerujemo da će sve ostale jedinice lokalne samouprave krenuti u istom smjeru. Dubrovačko – neretvanska županija je u realizaciji ovog projekta sudjelovala preko naše razvojne agencije DUNEA koja je pripremila ovaj projekt i evo sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je ovaj projekt sufinciran s 85 postotnim iznosom iz fondova EU”, rekao je zamjenik Cebalo.
Istakanuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija aktivno radi na realizaciji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje
”Trenutno imamo lokacijske dozvole za većinu od 6 pretovarnih stanica koje koje su sastavni dio ovog projekta. Isto tako u prvim mjesecima 2019 godine očekujemo ishođenje lokacijske dozvole za sami Centar i nakon toga nastavak tog za našu županiju prevažnog projekta. Iako bi svi voljeli da je on već gotov, to je spor i ponekad gotovo bolno kompliciran proces. No to je ujedno i projekt vrijedan 60 milijuna eura koji se mora napraviti po pravilima od početka do kraja kako bi zaživio, a ne sumnjam da hoće i to kroz nekoliko godina”, rekao je zamjenik Cebalo.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *