GRADONAČELNIK OBJAVIO KOLIKO JE ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI

311

“Grad Dubrovnik na današnji dan ima 263 zaposlenika”, kazao je gradonačelnik Mato Franković danas tijekom sjednice Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnika Ljuba Nikolića.

“Čujem kako je 70 ili 80 novozaposlenih, a pravo stanje je sljedeće, zatekao sam 223 službenika i namještenika, a na današnji dan je 267 službenika i namještenika u gradskoj upravi, što je ukupna brojka od 44 osobe koje su raspoređene sukladno natječajima, a to je 20 na komunalne redare i za europske fondove. Jedan dio njih, odnosno sedmorici zaposlenih se plaće financiraju iz projekata EU fondova, dio su vježbenici i financirani su od su od Zavoda i nisu na direktnom trošku Grada Dubrovnika, a dio službenika otpada na inženjere građevine. Činjenica je da trošak za plaće u ukupnom proračunu čak za 14 posto manji, a razlog tome je porast prihoda.” – kazao je Franković.

Također je naglasio kako će se smanjiti broj zaposlenih u gradskoj upravi.
“Provest ćemo vrlo skoro i poticaje za zaposlenike koji žele u prijevremene mirovine i u konačnici ćemo broj izbalansirat na 200 zaposlenih i to će biti dovoljno za normalno funkcioniranje Grada i gradske uprave.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *