Započeo je 20. Dubrovački karnevo!

546

U petak, 22. veljače, u 10:30 sati, đirom maškaranih grupa dječjih vrtića Pile i Izviđač od Pila do Straduna započeo je 20. Dubrovački karnevo,  nakon čega je uslijedilo predstavljanje programa Karnevala u Luži u 11:00 sati. Bogati program Dubrovačkog karnevala predstavili su Miho Katičić, zamjenika pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Tea Batinić, glasnogovornica Udruge DART i Galerije Artur te Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika.

Svečano otvorenje 20. Dubrovačkog karnevala održat će se u subotu, 23. veljače u 15:00 sati, na Karnevalskoj pozornici na Stradunu uz prigodni karnevalski program. Dosadašnji ceremonijeri od Karnevala će predati ključeve od Grada novim ceremonijerima te time otvoriti ovogodišnji jubilarni Dubrovački Karnevo i simbolično predati vlast maškarama.

Tradicionalni Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, prvi put kao dio Dubrovačkog karnevala, predstavit će na Stradunu u subotu, 23. veljače, od 15:30 sati, svoje originalne i maštovite maske i zasigurno, kao i uvijek, nasmijati sve gledatelje.

U nedjelju, 24. veljače, u 15:00 sati u Hotelu Rixos Libertas održat će se tradicionalni Veliki ples malih maškara u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik.

Prava karnevalska poslastica, Valcer pod maskama na Stradunu, uz bićerin i dobar ritam Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda očekuje nas u nedjelju od 16:30 sati. Maškarajte se i zabalajte valcer na najljepšem podiju!

U okviru karnevalskog programa, u Lazaretima u nedjelju, s početkom u 17:30 sati, održat će se tradicionalna maškarana zabava „Maškarata ispod kuplja“ u organizaciji Art Radionice Lazareti.

U ponedjeljak, 25. veljače započinju radionice izrade karnevalskih maski Udruge DART i Galerije Artur, koje će se održavati svakim radnim danom tijekom Dubrovačkog karnevala, od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *