ZAŠTO BI MI UVODILI SANKCIJE RUSIJI? Kakve veze ima Hrvatska s događajima u V. Britaniji, pa oni i ovako ne žele biti u EU!

76

Unatoč tome što je Rusija odbacila svaku odgovornost, članice Europske unije, kao i SAD, u petak su se suglasile da poduzmu dodatne kaznene mjere protiv Rusije koju krive za  trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju koji su u kritičnom stanju u bolnici otkad su pronađeni bez svijesti na klupi u britanskom gradu Salisburyju,  4. ožujka. 

Tim povodom, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković sastali su se u ponedjeljak ujutro u Banskim dvorima gdje su razgovarali o zajedničkom stajalištu koje će Hrvatska zauzeti prema Rusiji. Sastanak su napustili, ali izjave nisu davali. To će, kao i do sada, učiniti tek kada im njihovi šefovi u Brixellesu i Washingtonu kažu što treba učiniti. 

Po svemu sudeći, dodvornička hrvatska politika podržati će stajalište EU-a i SAD-a i uvesti neki oblik zahlađenja odnosa prema Rusiji, iako će to izravno gospodarski štetiti našoj zemlji.

Istovremeno je potpuno nejasno kakve veze ima Hrvatska s incidentom u Velikoj Britaniji, osim što je članica EU-a, kao još neki vrijeme i Britanija. No, činjenica je da je ta zemlja odlučila otići iz Europske unije. Nejasno je zašto bi joj onda EU davala bezrezervnu podršku u ovom slučaju?

Istovremeno, nema nikakvog dokaza da je u trovanje ruskog špijuna uključena Rusija. 

Sve to neodoljivo podsjeća na mutne razloge koji su prethodili ratu u Iraku. I tada se bez ikakvih dokaza  tvrdilo da Irak ima nuklearno oružje, što se kasnije pokazalo kao laž.

Na kraju teško je iskreno se ne zapitati; bi li Velika Britanija uvela sankcije Rusiji da je kojim slučajem Hrvatska ušla u sukob s tom zemljom?

pouzdano.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *