Završen 10-tjedni ciklus radionica i otvoreni panel

350

Prošli tjedan je završio 10-tjedni ciklus radionica ‘Svijet Moderne Audio Produkcije – Kreativna Informatika uz Ableton Live’ koji se održavao subotama u Centru za mlade Dubrovnik. Kao poseban događaj završnog dijela se održao otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije“ u amfiteatru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. Ovaj događaj je bio posvećen poticanju razvoja talenta i stvaralaštva u modernoj glazbi kroz povezivanje kreativnih snaga glazbene scene, uključujući glazbenike, tekstopisce, skladatelje, glazbene producente, izdavačke kuće i ostale, i sve to u predivnom okruženju grada Dubrovnika.

Na otvorenom panelu su sudjelovali: voditelj radionica Haris Čustović, uz cijenjene goste: Tomislav Brusač, Žarko Dragojević, Teo Martinović, Marko Milićević (Gramophonedzie), Robert Nappholz i Ivica Simatović.

Panelisti su dali svoje mišljenje i povratne informacije na završne radove polaznika ciklusa radionica, a zatim su nesebično podijelili svoje iskustvo kroz priče i diskusije o borbi i uspjehu, stanju glazbene industrije, novoj tehnologiji i kreativnim procesima. Time su pružili uvid u načine profesionalnog rasta i upravljanja karijerom, načine prelaženja prepreka i postizanja izvrsnosti u glazbenoj industriji danas. Tko nije imao priliku sudjelovati na otvorenom panelu organizatori su pripremili snimku dostupnu na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=xsaJtjPEspI

Dan je završio druženjem i upoznavanjem kroz ‘Glazbeni Skup’ zabavu u Lazaretima gdje su između ostalih nastupili Tom Bug, Gramophonedzie i Haris Laus, a neki od polaznika su imali priliku i nastupiti uz njih. Organizatori se nadaju još boljem i većem ovakvom događaju u 2024. godini.

Otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije“ organizirali su Kino Video Klub Dubrovnik i Laus Music u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kao završno događanje ciklusa radionica audio produkcije, koji se realizirao u sklopu projekta Kreativna Informatika uz Ableton Live, koji se sufinancirao kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *