Završen ciklus Hour of Code radionica u OŠ Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat

607
Informatički klub Futura je u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održao osam gostujućih Hour of Code radionice, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika osnovnih škola. Ove godine su u projektu sudjelovale Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Ivana Gundulića i Osnovna škola Cavtat. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 220.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.
 
Za razliku od prošlih godina kada bi Informatički klub Futura u Satu kodiranja sudjelovao u sklopu radionica na Sveučilištu u Dubrovniku, ovaj put su odlučili da pođu u goste osnovnim školama na širem dubrovačkom području, da bi što više učenika sudjelovalo u Satu kodiranja. U Osnovnoj školi Mokošica su održane četiri radionice: dva sedma razreda, te po jedan treći i drugi razred. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića su održane tri radionice: jedan četvrti razred i dva treća razreda, a u Osnovnoj školi Cavtat jedna radionica za učenike petih razreda. Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda su nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja.
 
Ovim se putem se Informatički klub Futura još jednom zahvaljuje osnovnim školama Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat što su ih ugostili da se kod njih održe Hour of Code radionice. Iz Future se nadaju da će se dogodine odazvati i druge škole, te ugostiti Hour of Code radionice programiranja. S ovogodišnjim radionicama i s preko 150 učenika osnovnih škola koji su sudjelovali u radionicama i zaradili svoje certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja odrađen je najveći Sat kodiranja na dubrovačkom području otkada je krenula inicijativa Hour of Code.
 
Informatički klub Futura je Hour of Code radionice organizirao i realizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *