ŽIVE BEZ STRUJE VEĆ 11 GODINA, A ELEKTROJUGU SU PLATILI PRIKLJUČAK 44000 KUNA!

3103

Prije jedanaest godina obitelj Bašić doselila je na Pobrežje. Platili su priključak za električnu energiju još 2018. gotovo 44000 kuna. Vjerovali ili ne ni-dan danas nemaju struje!

-Veliki je to iznos, pa kada sam dobio otpremninu od firme u kojoj sam radio i kako mi nisu omogućili plaćanje na rate, sve sam platio odjednom. Otada nam obećavaju, danas će, sutra će, a ništa se ne događa, priča nam Rifet Bašić, inače branitelj iz Domovinskog rata, pripadnik 2. bojne 163. brigade HV.

Posljednji put su, kako tvrde Rifet i sin mu Amir iz Elektrojuga obećali isporuku negdje prije lokalnih izbora i kazali kako je krajnji rok sredina ljeta. Nitko otada nije ni došao ni prišao.

-Kazali su nam kako nemaju trafostanicu. Susjed je obeštećen, sredila se i zemlja za izgradnju iste, međutim ništa se ne pomiče s mjesta. Kako su mogli naplatiti gotovo 44000 kuna za nešto što ne mogu napraviti? Je li moguće da se ovo događa u 21. stoljeću, usred Dubrovnika?, pita se mlađi Bašić.

Rifet Bašić ima mirovinu od 3000 kuna. Na gorivo za agregat troši 100 kuna dnevno.

-Cijela mirovina mi ode na agregat, a opet nije dovoljno. Imam šestoro unučadi, kada dođu, ne mogu kod nas pogledati crtić, napuniti mobitel, jer je agregat nedovoljan za više stvari odjednom. Ljut sam, jer kad ih molimo za pomoć, smiju nam se u lice. Imam bolesnu suprugu, ovako živjeti kao u kamenom dobu, teško nam je….

Poslali smo upit Elektrojugu, da nam objasne kako je došlo do ove situacije, kako je ovoliki iznos naplaćen ovoj obitelji, a da do isporuke nije došlo? Dobili smo samo kratak odgovor da je sve proslijeđeno nadležnima, a taj odgovor još uvijek čekamo.

 

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *