ŽIVI ZID: Krećemo u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma

172

Živi zid na konferenciji za novinare je najavio da će nastaviti prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o njegovu uvođenju jer ne vjeruju predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću koji je kazao da će zatražiti odgodu uvođenja poreza na nekretnine.

Živi zid radi na formuliranju referendumskog pitanja, a komentirali su i mišljenje pojedinih ustavnih stručnjaka da se referendum o državnim porezima i nametima ne može provesti.

– Izaći ćemo u javnost kad formulacija pitanja bude završena. O terminu prikupljanja potpisa, krajem rujna ili početkom listopada, no to još ne znamo. Onog časa kad definiramo pitanje za ovu referendumsku inicijativu, onda se može suditi o njegovoj ustavnosti – izjavio je Ivan Vilibor Sinčić i dodao da Živi zid ne vjeruje niti jedno slovo Andreju Plenkoviću.

– Čekamo 15. rujna da Sabor počne raditi da vidimo hoće li nešto biti upućeno u proceduru. Nastavljamo s pripremama za referendum bez odstupanja. Naš je cilj trajno ukloniti pravnim sredstvima mogućnost da se takav porez ikada uvede u Hrvatskoj. Kad se jednom slomi volja građana, on će samo rasti iz godine u godinu, kao što raste PDV i porezna presija – naglašava Sinčić.

Izvor: www.dalmacijaplus.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *