Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

188

Ususret obilježavanju 26. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, služena je sveta misa i molitva u Strasbourgu koju su predvodili svećenici Veselko Župarić, Andrija Župarić i Stjepan Lukec iz Hrvatske katoličke misije u Freiburgu.

Svetoj misi nazočili su hrvatski eurozastupnici, članovi hrvatskog predstavništva u Strasbourgu na čelu s veleposlanikom Republike Hrvatske pri Vijeću Europe u Strasbourgu Miroslavom Papom te asistenti i stažisti. Sveta misa i molitva povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje svake godine se održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a ove godine iznimno u Strasbourgu budući da je u tijeku plenarno zasjedanje Parlamenta.

Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu zahvalila je nazočnima na dostojanstvenom održavanju ove važne obljetnice ali i naglasila:

„Ovih dana kad se prisjećamo svih poginulih branitelja i žrtava Vukovara i Škabrnje čija žrtva za slobodnu i neovisnu Hrvatsku je nemjerljiva svaka naša riječ je suvišna. Sjećanje na njih budi ponos jer je uspostavljena naša suverena Republika Hrvatska, danas punopravna članica Europske unije. Neka je svima vječna slava i hvala!“

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *