Gradonačelnik čestitao Dan Grada i 1049. Festu

773

U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku građanima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Našega zaštitnika svetoga Vlaha i ove godine, po 1049. put, primamo u naša srca. I u ovim izazovnim vremenima čuvamo našu tradiciju, prilagođavajući je vremenu i okolnostima. Ali koliko god se sve oko nas mijenja jedna stvar ostaje nepromijenjena, a to je da našeg parca čuvamo tamo gdje je najvažnije – u našim srcima jer to je i stvarno mjesto njegovog štovanja.

Svjesni smo da ovogodišnja Festa ne može biti proslavljena u svom punom sjaju no unatoč tome nastojmo zajedno, gdje god bili, uzdignuti svoja srca Parcu, utječući se trajno pod njegov zagovor. Jer vremena se mijenjaju, godine i stoljeća neumoljivo prolaze, ali sveti Vlaho čvrsto stoji uz svoj Grad.

Uz želju da se na idućoj Festi okupimo svi zajedno u našem Gradu, drage gospođe i gospari, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, od srca Vam čestitam Dan Grada i blagdan svetoga Vlaha. Moćni zagovor našeg Parca neka nas uvijek prati!

Živio sveti Vlaho!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *