MATO FRANKOVIĆ: TOMAŠ NAM JE PONUDIO DA O AFERI LOKRUM PIŠE NAKON IZBORA!

3245

Kako smo već pisali, DORH je odbacio kaznenu prijavu protiv vlasnika Dubrovačke televizije koju je podnio gradonačelnik Mato Franković. Danas u podne sazvana je izvanredna konferencija za medije na tu temu na kojoj je između ostalog Franković rekao:
– Poštujem odluku DORH-a, ali ključno je kako sva tri iskaza potvrđuju moje izjave o načinu djelovanja Dubrovačke televizije. Navedeno je kako je vlasnik Dubrovačke televizije izjavio kako je loš odnos počeo nakon afere Lokrum. To je u potpunosti neistina obzirom da je odnos iskrivljavanja istine i diskreditiranja mene osobno započeo mjesec dana prije nakon našeg sastanka, a na temu Ulice Kardinala Stepinca u veljači 2020. Nadalje, druga neistina je kako je vršen pritisak od strane gradske uprave na novinara Paska Tomaša s ciljem da ne objavi informacije vezane za aferu Lokrum. Upravo je Pasko Tomaš u komunikaciji s predsjednikom GV ponudio da o Lokrumu piše nakon izbora. Nadam se da ste me dobro čuli. Jasno i nedvojbeno je ponudio da o tome piše nakon izbora. Međutim, predsjednik GV mu je odgovorio kako gradska uprava nema što zataškavati vezano za Lokrum i sve nepravilnosti koje se uoče da će se i sankcionirati što je u konačnici i napravljeno. Dubrovačka televizija nakon ove komunikacije od 22. lipnja počinje s objavama vezanim za Lokrum. Činjenica jest da je navedena kaznena prijava odbačena 1. prosinca 2020., a Dubrovačka televizija je istinu objavila dan nakon događaja kojem smo jučer svjedočili, a to je akt za zaštitu gradskog područja jučer izglasan na GV. Jako je zanimljivo priopćenje svim medijima koje se šalje u 18.31, a Dubrovačka televizija ga objavljuje u svom dnevniku s početkom u 18 sati.

– Jasno je da je cilj mene osobno diskreditirati kao što sam rekao već prethodno prvotni cilj je bio novac, a sada izmjene i dopune GUP-a, povlađivanje ciljanom nekretninskom lobiju. Ponavljam, osobno nikad i nikome na bilo kakav način neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika. Ponosan sam na činjenicu što je na jednak način predsjednik GV Marko Potrebica kojemu je isto bilo ponuđeno da se šuti i da se ne piše o nečemu isto odbio. Rekao sam slobodno pišite, ako se ustvrdi suprotno mi ćemo te ljude sankcionirati. U jeku nacionalnih afera mi smo jasno pokazali tko ima obraz i tko se ne boji stajati iza svojih tvrdnji, kazao je Franković.

Na konferenciji su novinarima pokazane i poruke između novinara Paska Tomaša i predsjednika GV Marka Potrebice.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *