Župan Dobroslavić na sastanku SEDEC-a održao izlaganje o prijedlogu novog proračuna EU

217

Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je sastanku Povjerenstva Europskog odbora regija koje se bavi socijalnom politikom, obrazovanjem, zapošljavanjem, istraživanjem i kulturom (SEDEC). Tom prilikom održao je izlaganje o prijedlogu novog proračuna EU koji je prošlog mjeseca predstavljen od strane Europske Komisije.
Župan Dobroslavić u funkciji izvjestitelja za ovu temu ispred Odbora regija sudjeluje na sastancima povjerenstava na kojima se vode diskusije o utjecaju budućeg proračuna na razvoj lokalne i regionalne samouprave te se donose zaključci koji će se ugraditi u dokument čije izglasavanje je predviđeno u listopadu.
Župan Dobroslavić je ovom prilikom naglasio kako su ovim prijedlogom proračuna glavni gubitnici kohezijska i zajednička poljoprivredna politika, dok su dobitnici programi za mlade, obrazovanje i digitalizaciju, te da je u daljnim raspravama o Višegodišnjem financijskom okviru nakon 2020. godine potrebno tražiti jednu novu ravnotežu. Nakon ovog sastanka, župana očekuju sastanci u Europskoj Komisiji, Europskom Parlamentu te sastanci s vodećim europskim udrugama i drugim zainteresiranim dionicima.
Sastanku u Logronu (Španjolska) uz članove povjerenstva SEDEC prisustvovali su stručnjaci te predstavnici lokalne i regionalne samouprave iz španjolskih regija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *