Župan Dobroslavić sa zamjenicima na edukaciji građana o pravima potrošača

364

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom sudjelovao je danas u informiranju građana o njihovim pravima koje je povodom Svjetskog dana prava potrošača, a u sklopu ”Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj” organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Događanja koja su imala za cilj gospodarstvenicima i građanima pružiti sve informacije o propisima iz područja zaštite prava potrošača te kako iste mogu ostvariti održana su u sedam gradova, a u Dubrovniku je sve počelo u srijedu ujutro edukacijom gospodarstvenika u Hotelu Kompas, dok su od 14 do 18 sati na Stradunu postavljeni informativni štandovi na kojima se mogu dobiti sve potrebne informacije.
Osim župana i njegovih suradnika, ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na informiranju i edukaciji građana bila je i državna tajnica Nataša Mikuš Žigman, kao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.
”Nisam ni ja u potpunosti upoznat sa svojim pravima kao potrošač. Ovo je pravi pristup Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Imamo dosta ponuda na tržištu i neka imamo, ali moraju se zaštiti prava potrošača. Ono što platite morate i dobiti”, rekao je župan Dobroslavić dok je gradonačelnik Franković istaknuo kako je do sada imao samo pozitivna iskustva, te naglasio kako opreza nikada dosta.
”Imam pozitivna iskustva, nikad nisam imao iskustvo da trgovac nije htio prihvatiti proizvod s kojim nisam bio zadovoljan. Potrošači moraju znati svoje obveze i prava, pogotovo u ovo vrijeme kada se dosta kupovina obavlja putem Interneta”, rekao je gradonačelnik Franković.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *