Župan koji zna što želi: Crni auto od 400.000 kn i 190 KS

87

U natječaju kojim traže novi automobil jer je, kako kažu, sadašnji dotrajao, stoji kako mora imati minimalno 190 ‘konja’, automatski mjenjač, gume od 18 cola s aluminijskim naplatcima i bi-Xsenon svjelta

Vlasti Dubrovačko-neretvanske županije uskoro će se voziti u novom automobilu i to ne bilo kakvom: traže automobil vrijedan 400 tisuća kuna s PDV-om, pogonom na sva četiri kotača i crne metalik boje. 

Te i druge detaljne specifikacije vozila stoje u natječaju koji su objavile Narodne novine 30. svibnja. Automobil će, stoji u natječaju, služiti za obavljanje poslova protokola i jedinice lokalne samouprave. 

Tako će djelatnici Županije i župan Nikola Dobroslavić uskoro voziti automobil koji pogoniti minimalno 190 konjskih snaga, automatski mjenjač na gumama od 18 cola s aluminijskim naplatcima, a vozilo mora imati i bi-Xsenon svjelta.

Osim prednjih, traže da vozilo ima bočne zračne jastuke. Prema objavljenom natječaju čini se da će skupi automobil kupiti preko leasinga.

Razlog za kupovinu novog vozila za potrebe županije je prijeđena kilometraža i činjenica da je dosadašnje vozilo staro 11 godina.

 Iz Županije naglašavaju kako je dosadašnji automobil kupila bivša županijska vlast. 

– Tijekom godina troškovi održavanja postali su preveliki, stoga je zamjena vozila jedino rješenje. Kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, Dubrovačko-neretvanska županija prometno je izolirana, o čemu se Županijska skupština očitovala izglasavanjem Deklaracije o prometnoj nepovezanosti. Razlog visoke kilometraže i posljedičnih kvarova postojećeg vozila su odlasci u druge dijelove RH, no prvenstveno u Zagreb gdje se donosi većina odluka koje izravno utječu na život stanovnika – poručili su iz ureda župana Dobroslavića za Jutarnji list

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *