Župan Nikola Dobroslavić može u Bruxelles, ali ne i u Sustjepan!

526

“Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje sastanku Europskog odbora regija u Bruxellesu…”, svako par mjeseci smo mogli pročitati ovu rečenicu. Međutim, što je vrlo zanimljivo, županu Nikoli Dobroslaviću nije s ruke poći u Sustjepan i pokloniti se palima za domovinu. 

Razgovarali smo s braniteljima Sustjepana, a i onima koji svake godine dolaze položiti vijenac i upaliti svijeću u spomen na njihovu žrtvu i nitko se ne sjeća na tom mjestu, 06. prosinca dubrovačko-neretvanskog župana! Poslali smo upit i županu, zanimalo nas je što konkretno radi svake godine u 15. 30 i čime je to zauzet, osim možda proslavom svog imendana? Zna li on da su mu upravo ti ljudi omogućili fotelju u kojoj udobno sjedi već osam godina? Zna li da još uvijek postoje živi sustjepanski branitelji kojima bi možda na taj dan trebao doći i stisnuti ruku, reći: “Hvala vam za vaš doprinos! Hvala vam što ste učinili sve kako Dubrovnik ne bi pao!” Odgovor do pisanja ovog teksta, nismo dobili.

Znate li Vi, župane da je Sustjepan prozvan “Malim Vukovarom”? Znate li da je svaka da je 78 od 79 kuća ostala bez krova, a ta 79. ga nije ni prije imala jer nije bila dovršena u trenutku napada na grad i okolicu? Znate li da je na današnji dan osim četvorice mrtvih bilo i 18 ranjenih? Znate li da je bio problem uopće izvući njihova mrtva tijela? Možda i znate, ali očito Vam nije važno.

Na Srđ 06. prosinca i dođete, jer je puno medija, kamera i naslikavanja. Nema Vas tamo gdje ih je manje. Nema Vas tamo gdje su naši branitelji ostavili svoje živote. Nema Vas tamo gdje se iza toga rata ubijaju jer se ne mogu nositi s tom traumom. U Bruxelles možete, u Sustjepan ne možete…..

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *