Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao u radu Zajedničkog savjetodavnog odbora Europskog odbora regija i Republike Sjeverne Makedonije

732

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu Zajedničkog savjetodavnog odbora Europskog odbora regija i Republike Sjeverne Makedonije putem videokonferencije. Župan Dobroslavić govorio je u funkciji izvjestitelja Odbora regija za mišljenje o proširenju EU-a s pogledom na napredak u pristupnom procesu Sjeverne Makedonije. U svom izlaganju izrazio je podršku Odbora regija usvajanju pregovaračkog okvira i otvaranju pregovaračkog procesa s ovom državom, te naglasio važnost uloge njezinih jedinica lokalne samouprave u pristupnom procesu kao i mogućnosti suradnje na ovom poslu s Odborom regija.

Uz članove Odbora regija sastanku su prisustvovali ministar lokalne samouprave Republike Sjeverne Makedonije, veleposlanica Republike Sjeverne Makedonije iz stalnog predstavništva u Bruxellesu, stručnjaci iz Europske komisije te čelnici lokalne samouprave iz Republike Sjeverne Makedonije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *