Župan obišao mlade poduzetnike u dubrovačkom Poduzetničkom inkubatoru

253

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i v.d. pročelnik UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić obišli su danas Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Župan je ovom prilikom pohvalio uspješan rad inkubatora.

‘Poduzetnički inkubator već više od tri godine radi u ovom prostoru kojeg smo adaptirali i namijenili za pomoć novim poduzetnicima, a kroz njega je prošlo sedamnaest poduzetnika i tvrtki, sedam je još uvijek tu, a deset je završilo, i to prije roka, svoj boravak i početak ovdje. Poduzetnički inkubator  je priprema poduzetnika za izlazak na tržište gdje dobivaju dobre uvjete kao što smo vidjeli obilaskom ovih ureda, a za početak svoga rada plaćaju najamnine s velikim popustima i dobivaju pomoć Centra. Nakon tri godine, nekad i prije, izlaze na otvoreno tržište. Imamo doista odlične primjere prethodnih korisnika inkubatora koji funkcioniraju odlično i sami su zaposlili više ljudi, time se potvrđuje da je inkubator dobra zamisao i da je uspješna u svom naumu.

Osim Inkubatora u Dubrovniku, sad upravo sredstvima EU fondova gradimo Inkubator u Pločama koji će također imati uredske prostore, ali za razliku od dubrovačkog koji nije mogao imati, Inkubator u Pločama će imati i dva proizvodna prostora u kojima će se moći organizirati i proizvodnja’, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako će novi inkubator također voditi Centar i kako vjeruje da će također biti uspješan.

V.d. pročelnika Klaić najavio je brojne mjere subvencija i aktivnosti za poduzetnike, a direktorica Centra za poduzetništvo Marija Previšić je istaknula kako je interes za korištenjem inkubatora velik te da je prosjek korištenja oko dvije godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *