“Župane, ovo je u maniri nekih prošlih vremena. Čime vi to nama prijetite?”

391

Na današnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine vodi se burna rasprava oko Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju.

-Župane, ovo je u maniri nekih prošlih vremena. Čime vi to nama prijetite? Hoćete ukinuti skupštinu, mijenjati Statut vašom većinom? Nećemo imati pravo na sazivanje tematskih sjednica? Time nam prijetite s govornice, da nećemo imati demokratsko pravo sazivanja tematskih sjednica? Valjda smo izašli iz tih praksi prije trideset godina!, kazao je vijećnik Mosta Pero Jerković.

-Gospodin Jerković ili ne sluša što ja govorim ili ne razumije. Tko ne razumije, ponovit ću. Nisam ja zabranio tematske sjednice, ali ako ih imate sazivati svako dvadeset dana predložit ću skupštini da vam na to odgovarajuće odgovori, odgovorio je Jerkoviću župan Nikola Dobroslavić.

Za repliku se javio i SDP-ov Ivo Karamatić.

-Dugo sam u ovoj skupštini i vidio sam svega i svačega, ali da se ovdje vijećnicima Županijske skupštine prijeti da će se mijenjati poslovnik, to nisam. Vi, gospođo Orlić, kao predsjednica Županijske skupštine trebate zaštititi prava županijskih vijećnika i poštivati Poslovnik i Statut. Poslovnik jasno kaže koja su prava vijećnika i njihovih klubova, a i prava župana. Držimo se Poslovnika i Statuta! Nadam se da se župan krivo izrazio, jer nikada do sada nije nešto tako izrečeno s ove govornice. Tematskih sjednica može biti 50 ili 60, koliko god bude potrebe za to bit će ih.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *