KARAMATIĆ: Ovo je kontroverzan projekt od samog početka!

306

-Volio bih da župan nije ništa govorio, bilo bi bolje za nas u ovom trenutku. Za njega je ovo projekt “više-manje” kako je rekao, a ovo je najvažniji projekt koji ova županijska vlast vodi i za kojeg ima odgovornost. Ovo je najvažniji problem, koji tišti sve nas. Negdje 2007. smo osnovali Centar za gospodarenje otpadom. Svima je jasno što smo napravili u zadnjih skoro 15 godina. Skoro pa ništa. Ako rezultati pokažu da smo odabrali krivu lokaciju, onda je to katastrofa, uvodno je rekao na današnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštini SDP-ov vijećnik Ivo Karamatić.

Govorimo da smo odabrani od građana. Trasiranje je tražilo Općinsko vijeće Općine Dubrovačko primorje.  Prije dok je sve bilo pod vašom kontrolom, problema nije bilo. Sad građani traže trasiranje jer se boje. Ovo je kontroverzan projekt od samog početka. Držim da struka, a ne politika u ovakvim stvarima treba dati odgovor. Politika daje odgovore onako kako politici trenutno odgovara. Bio bih najsretniji da sam vidio ove godine pred izbore našeg župana na plakatu i iza njega izgrađeni Centar za gospodarenje otpadom. Vjerojatno bi imao i moj glas, jer je riješio najveći problem koji imamo. Međutim, ni Centra ni pretovarnih stanica ni pristupnih cesta, ni jednog učinkovitog sustava gospodarenja otpadom. Žao mi je što se olako prihvaćaju riječi što kažu stručni ljudi. Što bi Japanci rekli na projekat koji se radi 12 godina, a nigdje ga nema?, pitao je s govornice Karamatić.

-Ponovit ću, volio bih da se župan slikao s Centrom za gospodarenje otpadom, a ne s pelješkim mostom. Mi s njim ništa nemamo, možemo ga deklarativno podržavati ili ne, to je državni projekt, vode ga Hrvatske ceste, financira EU, a grade Kinezi.

-Dajte mi trošak Agencije za gospodarenje otpadom u ovih zadnjih 12 godina! Rezultat je gotovo nula! Nas svih treba biti sram. Ovo je put za nigdje…Trasiranje treba napraviti da bi umirili javnost, da je sve transparentno. U razvijenim demokratskim sustavima, ovo se ne može dogoditi. Ne može se dogoditi da ga Općina Dubrovačko primorje ne prihvaća, a mi ga silimo.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *