Županija osigurala sredstva za Dječji vrtić na Lastovu

258

Reagirajući na informaciju da je Dječji vrtić na Lastovu prestao s radom zbog neisplate plaća od strane Općine, a i na apel roditelja djece upućenog Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Županija je pronašla način ponovnog pokretanja rada te općinske ustanove.
Župan je donio odluku o isplati financijskih sredstava čime će se osigurati nastavak rada ustanove za predškolski odgoj na Lastovu.
Nefunkcioniranje Dječjeg vrtića samo je jedna od negativnih posljedica neodgovornog rada općinskog vodstva koje je, zbog ovrhe, dopustilo posvemašnju blokadu općinskog računa iako je imalo mogućnost tu blokadu ograničiti temeljem članka 244. Ovršnog zakona i time osigurati funkcioniranje općinskih službi pa tako i vrtića. Izlika da nisu neposredno odgovorni za nastanak duga ne oslobađa ih odgovornosti za posljedice koje iz ove situacije nastaju.
Pozivamo Općinsko vijeće i općinskog načelnika da svoje dužnosti obavljaju stručno i sukladno propisima, a na dobrobit žitelja općine Lastovo.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *