ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Usvojen proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna

229

Na osmoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije usvojen je proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna, s projekcijama za 2020. u iznosu od 614,8 milijuna kuna te za 2021. godinu u iznosu od 606,8 milijuna kuna.
Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako je proračun razvojan i jamac stabilnosti te kako će kroz njega proračunski korisnici dobiti barem jednako sredstava kao što je to bilo i tijekom ove godine.
Proračun je usvojen s 23 glasa ZA, dva PROTIV i sedam SUZDRŽANIH.
Odgovarajući na vijećnička pitanja župan Dobroslavić istaknuo je kako se otvaranje Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Dva Skalina očekuje prije Božića, a istaknuo je kako će Županija i ove godine isplatiti božićnice umirovljenicima čije su mirovine ispod 1500 kuna.
”Nadamo se da će se više jedinica lokalne samouprave uključiti u ovakav program, mi ćemo u prosjeku isplatiti božićnicu od 700 kuna”, rekao je župan Dobroslavić.
Odgovarajući na upit o prosvjedima u Vela Luci protiv tamošnje marine za koju je Županija izdala koncesiju, župan je istaknuo kako je pogrešna konstrukcija da je koncesionar od Dubrovačko-neretvanske županije dobio išta osim obveze.
”Na natječaju smo imali samo jednog prijavljenog koncesionara koji je ispunio sve uvjete uključujući i bankovnu garanciju. Oni su od nas dobili obvezu i ako je ne budu ispunjavali mi ćemo naplatiti sve što možemo sukladno ugovoru o koncesiji”, rekao je župan.
Zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva za mandarine DNŽ Žaklina Marević odgovorila je na upit vezan za akciju prodaje mandarina na javnim površinama u jedinicama lokalne samouprave diljem RH.
”Javilo nam se preko 50 OPG-ova i više od 40 JLS. Akcija je polučila veliki uspjeh, a zadovoljni su kako građani tako i proizvođači mandarina”, rekla je zamjenica Marević.
Osvrćući se na radove u luci Dominče i školjeri u Orebiću zamjenik Cebalo istaknuo je pak kako je vrijednost radova na školjeri 3 milijuna kuna.
”Očekujemo kraj radova do sredine veljače 2019. godine. Realizacijom radova u Luci Dominče dobit će se 80 metara operativne obale i time će se katamaranske linije za početak prebaciti tamo. Vrijednost tog projekta je preko 10 milijuna kuna, a očekujemo završetak tog projekta do sljedeće sezone”, rekao je zamjenik te dodao kako Županija radi na osam luka vrijednosti preko 400 milijuna kuna.
”Što se tiče luke Perna, sve su procedure odrađene prema zakonu i paralelno se radi na projektu zaobilaznice Orebića. Nova luka ne može funkcionirati preko postojeće prometnice jer se time ne bi riješila ni gužva u Orebiću ni bolje povezala Korčula”, rekao je Cebalo te dodao kako je svih osam projekata na listi prihvatljivih projekata za financiranje iz sredstava EU Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *