ŽUPKA podnijela prigovor na odluku o poništenju rezultata na biračkom mjestu Petrača

684

– Župska stranka je jučer (18.05.2021.) podnijela prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu  na odluku kojom se poništavaju izbori na biračkom mjestu Petrača. Županijsko izborno  povjerenstvo ima rok od 48 sati u kojem mora odlučiti o našem prigovoru. Ukoliko Županijsko  izborno povjerenstvo odbije naš prigovor, mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv  nepoznatog počinitelja jer smatramo da je zapisnik o radu biračkog odbora Petrača  krivotvoren, odnosno da je naknadno mijenjan u okolnostima koje nisu zakonite. 

U Republici Hrvatskoj postoji etablirana praksa kojom se u ovakvim slučajevima prigovor  usvaja jer sporni listić viška koji se naknadno našao pod sumnjivim okolnostima nije mogao  utjecati na ishod izbora na biračkom mjestu Petrača, niti na ishod izbora u cjelini. Dakle i sa spornim listićem i bez njega, u Župi dubrovačkoj se treba održati drugi krug izbora za načelnika  Općine. 

Ukoliko se naš prigovor ne prihvati, Župska stranka će i dalje nastaviti pravnu bitku te ćemo  uložiti žalbu Ustavnom sudu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obavještena. 

ŽUPSKA STRANKA – ŽUPKA

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *