Žurno cijepite djecu i zaštitite ih od ospica!

360

Župan Nikola Dobroslavić održao je jutros sastanak s ravnateljem OB Dubrovnik Marijom Bekićem i voditeljem Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju Stjepanom Đuričićem te ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Matom Lakićem.

Razlog ovom sastanku je činjenica da je u dubrovačku Opću bolnicu u petak primljen pacijent sa sumnjom na ospice, budući da se dosada već više puta upozoravalo na rizik od pojave epidemije ove bolesti, a obzirom na izuzetno nisku procjepljenost u našoj županiji i epidemiju u susjednim zemljama.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić tom je prilikom kazao kako se trenutno čeka nalaz iz Zagreba za pacijenta koji je zaprimljen u petak, no da su poduzete sve mjere predviđene protokolom i da nema razloga za paniku. Isto je potvrdio i voditelj Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju Stjepan Đuričić, naglasivši da se pacijent osjeća puno bolje i da mu je zdravstveno stanje od prijema u bolnicu poboljšano.

Ravnatelj ZJZ DNŽ Mato Lakić rekao je i kako je zadnji apel, kada je održana javna kampanja, a u koju su se uključili i Dubrovačko-neretvanska županija i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dao rezultate, ali nedovoljne.

Župan Nikola Dobroslavić pozvao je stoga sve roditelje i pedijatre na ubrzano cijepljenje djece, jer je to jedina zaštita djece od bolesti, a također i zakonska obveza.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *