Ajduković: Pripremamo ACI Marinu Dubrovnik za novo stoljeće!

276

U Hrvatskoj je u jeku još jedna uspješna turistička sezona, pri čemu jednu od glavnih uloga ima nautika. Jedna od najvažnijih hrvatskih marina, svakako je ACI Marina Dubrovnik.

Goste je dočekala u novom ruhu. Naime, u proteklom razdoblju u dubrovačku marinu uloženo je oko 35 milijuna kuna. Provedeni su sveobuhvatni radovi i rađeno je na kompletnoj rekonstrukciji infrastrukture, tj vodovoda, odvodnje, elektromreže, instalacije i rasvjete. Izgrađen je i obalni zid koji osigurava 220 metara nove obale za uplovljavanje i prihvat dužih plovila nego što je to dosada bio slučaj.

-U sezonu smo ušli potpuno spremni. Marina se modernizira, ulažemo u budućnost, pripremamo ACI Marinu za novo stoljeće. Prema sadašnjem idejnom projektu dubrovačka marina će moći primiti 200-250 novih brodova, kazao je direktor Leo Ajduković za naš portal.

Kako je naglasio, nije bio jednostavan poduhvat vađenja stare rive iz mora.

-Koštalo nas je dosta vremena, ali usput radimo i infrastrukturu kako bi je jednog dana mogli marinu pozicionirati tamo gdje pripada, na svjetski nivo, u sam vrh mediteranskog nautičkog turizma. Sigurno je kako ćemo nakon izrade idejnog projekta i papirologije krenuti s realizacijom, a to će se dogoditi u razdoblju od tri do pet godina.

Ajduković je objasnio kako je marina nekada bila izgrađena za brodove dužine deset metara, a danas u prosjeku imaju dvadeset do dvadeset i pet.

-Metar na moru nije isto što i metar na kopnu. Možemo danas primiti velike jahte, idemo u korak s vremenom. Naša marina je već dosad bila jedna od najljepših na Mediteranu, a sada će zasjati u još ljepšem ruhu. Spremni smo za najluksuznije brodove, a Dubrovnik je to i zaslužio.

Direktor ACI Marine Dubrovnik kazao je kako marina ima nešto manje od 400 vezova, 140 suhog veza koji  radi odlično te napomenuo kako imaju i zimski popust za domicilno stanovništvo.

Zanimljivo je kako ACI marina Dubrovnik aktivno traži i odgovarajući Fond za obnovu dvorca Sorkočević.

-Nadamo se kako ćemo tijekom ove ili eventualno iduće godine pronaći Fond koji će uz nas odraditi taj iznimno zahtjevan projekt te kako ćemo nakon toga ljetnikovac staviti u punu funkciju. Jedna smo od rijetkih marina u svijetu koja ima svoj dvorac.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *