„Ana ispod oblaka“ u Dubrovačkim knjižnicama

237

Dubrovačke knjižnice ugostile su u četvrtak, 20. rujna, Vilu Pričalicu Katiju Romac koja je pričom uprizorila svoju posljednju slikovnicu „Ana ispod oblaka“. U ovoj priči između sna i jave za velike i male publika je saznala što se sve zbiva u gradu s malo zdravog zraka i čiste vode, što Pohlepić Grozni snije, gdje su tu zlobići i Crna Zlobinja i tko je Mudra Somina.

 

„Ana ispod oblaka“  priča je o djevojčici koja se razboljela živeći u gradu koji proživljava ekološku katastrofu. Nadarena djevojčica živi u svojemu svijetu jer vanjski svijet je svijet preokrutan za nju. Vršnjaci je izruguju u razredu, na društvenim mrežama i fizički je zlostavljaju. U današnjem svijetu odrastanja djece, priča o Ani osvještava sudbinu i žrtve i zlostavljača. Autorica knjige ističe da „ako ova priča pomogne jednom jedinom djetetu na cijelom svijetu, ona je ispunila svoj zadatak“.

 

Katija Romac, diplomirana je inženjerka matematike i informatike. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se slikarstvom, pisanjem dječje književnosti te radi s djecom u domovima i dječjim vrtićima. Autorica je šest  knjiga-bajki.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *