Dubrovački Crveni križ predstavio program „Odgoj za humanost od malih nogu“

211

Jučer, 20. rujna 2018. godine u dubrovačkom Centru za poslijediplomske studije, više od sto odgajateljica iz dječjih vrtića iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića sudjelovalo je na predstavljanju programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.Jučer, 20. rujna 2018. godine u dubrovačkom Centru za poslijediplomske studije, više od sto odgajateljica iz dječjih vrtića iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića sudjelovalo je na predstavljanju programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.
 
U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa – Nacionalnog društva, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik sa svojim volonterima predstavilo je program koji omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program pokriva četiri područja i to: humane vrednote, prevenciju trgovanja ljudima, zaštitu zdravlja i pripreme za izvanredne situacije. 
 
Ciljevi programa su:

znati načela rada Crvenog križa i djelovanje Crvenog križa, te poimati važnost humanih osjećaja i djelovanja, prepoznati načine sudjelovanja u humanitarnim akcijama, volonterskim aktivnostima i manjim istraživačkim projektima koji su usmjereni na dobrobit pojedinca i zajednice;
navesti postupke koji prethode i vode u trgovanje ljudima;
prepoznati znakove opasnosti, primijeniti mjere opreza i objasniti načine zaštite;
argumentirati tko je prekršitelj, a tko žrtva;
nabrojati savjete za sigurno korištenje interneta;
razumjeti ispravne postupke potrebne za zaštitu zdravlja i raspraviti o njihovoj važnosti;
zapamtiti broj žurne službe i kako voditi razgovor s operaterom žurne službe;
zapamtiti osnove prve pomoći u predloženim problemskim situacijama te osvijestiti koji su potencijalni rizici od ozljeda u njihovom svakodnevnom okruženju;
identificirati, procijeniti, prepoznati i izabrati sigurna mjesta u slučaju potresa te demonstrirati siguran položaj u slučaju potresa te
imenovati sadržaj kompleta za izvanredne situacije i razlučiti funkciju pojedinih predmeta u kompletu za izvanredne situacije.
 
Nakon predstavljanja programa, volonteri Crvenog križa Dubrovnik obići će zainteresirane vrtiće te s popularnim likovima Mišicom Milicom i Medom Juricom djeci dodatno približiti ciljeve programa.
 
Posebne zahvale upućujemo članovima Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa i dr. Šimi Karađoli koji su sudjelovali u pripremama i prezentaciji programa.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *