Ana Konjuh: “Serviram as za novi start!’’ – humanitarni izazov biskupijskog Caritasa s dubrovačkom tenisačicom na platformi ‘Čini pravu stvar’

119

Caritas Dubrovačke biskupije postavlja drugi izazov na platformi “Čini pravu stvar”, ovaj put u suradnji s Dubrovkinjom i hrvatskom tenisačicom Anom Konjuh. Ovim izazovom tenisačica Konjuh na Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca poziva sve ljude dobre volje na prikupljanje novčanih sredstava za kupnju automobila prilagođenog potrebama našeg mladog sugrađanina koji je invalid, a kojom će pomoći njegovoj obitelji u prijevozu na potrebne terapije i vježbe. Izazov nosi naziv: ‘’Serviram as za novi start!’’

‘’Za postići rezultate u bilo kojem sportu, pa tako i u tenisu, potrebno je sljedeće: odličan tim, nešto novaca i super oprema. Jedan naš sugrađanin, čije je stanje i situacija poznata Caritasu Dubrovačke biskupije, iako nije sportaš, igra utakmicu života. Imao je moždani udar, koji za posljedicu ima stanje tetraplegije. Ima odličan tim, svoju obitelj, ali mu nedostaje novaca za nužno potrebnu opremu: njemu prilagođen automobil kojim bi ga prevozili na potrebne terapije i vježbe, a što je trenutno vrlo teško izvedivo. Potreba je velika, ali i naša želja da pomognemo! Vjerujemo da je to moguće, ako odvojimo djelić od sebe u ovo predblagdansko doba i ponovno pokažemo svoje veliko srce. Omogućimo novi start u novoj godini našem sugrađaninu! Ja serviram as za njega, a vas pozivam da donirate koliko možete – nijedan iznos nije premalen. Cilj nam je skupiti 170.000 kn. Unaprijed svima hvala!’’ kaže Konjuh u svojem pozivu, kojeg možete u cijelosti poslušati i pogledati OVDJE.

Izazov je svojom uplatom donacije moguće podržati OVDJE. Donacije se mogu uplatiti izravno, kartičnim plaćanjem ili putem opće uplatnice, a sve uplate idu preko platforme Čini pravu stvar, na posebni Caritasov račun.

Ovaj Caritasov izazov objavljen je u petak, 3. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, kako bi se istaknula važnost kontinuirane pomoći i skrbi za osobe s različitim invaliditetima te olakšavanje njihovog života, ali i pomoći njihovim obiteljima, koje veliki dio tereta bolesti nose i na svojim leđima. Za poseban automobil u ovom izazovu potrebno je prikupiti 170.000 kuna, a  izazov je aktualan do  Feste svetog Vlaha, 3. veljače 2022. godine.

Podsjetimo, Caritasov prvi izazov, za prikupljanje sredstava za električna invalidska kolica mladom sugrađaninu, bio je pokrenut u rujnu i ‘’riješen’’ u samo 4 dana. Kolica je oduševljenom mladiću predao pokretač izazova dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja.

Platforma “Čini pravu stvar“ besplatna je za sve udruge i neprofitne organizacije na području Hrvatske. Svaki pojedinac može postaviti izazov za neki cilj za koji želi prikupljati novac, objaviti iznos koji je potrebno skupiti te navesti i do kada izazov traje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *