Ana Rucner u Kneževom dvoru zasvirala na violončelu napravljenom od dijelova oružja

398

Večeras je u Kneževom dvoru održana konferencija za medije i prigodni koncert glazbene umjetnice Ane Rucner i Policijske klape Sv. Mihovil.

Konferencija je održana povodom modernizacija kampanje ‘Manje oružja-manje tragedija’ čija je ovogodišnja promotorica Ana Rucner, a koja je večeras po prvi put zasvirala na violončelu napravljenom od dragovoljno prikupljenog oružja.

-Nas je prije svega spojila glazba. Ja sam prije svega umjetnica i osoba koja izuzetno poštuje našu policiju. Pratim vašu kampanju, i da mi je netko rekao da ću se naći u ulozi promotora, vjerojatno bih rekla da sanjam jer je to velika čast i odgovornost. Violončelo je nastalo od oružja kojeg su građani dragovoljno predali to je zaista jedno umijeće glazbalara Zorana Gojmerca i napravio je stvano jedno veliko čudo – rekla je ovom prilikom Rucner.

Cilj kampanje je poručiti građanima da ako posjeduju ili pronađu oružje, bez straha od sankcije ili stigmatiziranja, mogu nazvati 192 te predati ili obavijestiti policiju.

Ovo unikatno violončelo nastalo je po ideji Službe prevencije Ravnateljstva policije te će ostati u trajnom vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a Rucner će upravo na njemu zasvirati i na sutrašnjem koncertu “Pozdrav Ljetu”.

U  Dvoru je večeras premijerno prikazan i film “Od strahote do ljepote” koji prikazuje nastanak glazbala.

Također, izveden je i tematski glazbeni nastup promotorice Kampanje glazbene umjetnice Ane Rucner, uz Policijsku klapu sv. Mihovil i uz sudjelovanje akademske dramske umjetnice Perice Martinović.

 

 

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *