APEL ADMINISTRATORA FB GRUPE BOURBON RHODE RESCUE

29

Administratori Facebook grupe Bourbon Rhode Rescue ponovo su se obratili hrvatskoj javnosti:

Ovih dana smo dobili puno poruka podrške, a naročito su dirljive one poruke koje smo dobili od kapetana brodova. Oni su se pronašli u ovoj situaciji i vjerojatno se zapitali koliko bi trajala potraga za njima samima.

Ovaj Bourbon Rhode slučaj svakako može biti presedan u SAR operacijama. Potraga bi trebala trajati onoliko dugo koliko postoje jasne naznake da je barem jedan član živ, a kamoli sedam.

Kapetani i njihova posada su svjesni rizika ovog posla i upravo zbog toga znaju da se treba utjecati na nastavak potrage jer se ovo ne događa samo jednom. Nažalost, ovo se može sutra dogoditi bilo kome. Sedam dana aktivne potrage u kojoj su bili uključeni brodovi i avioni, a na velikom području je premalo i toga su kapetani i njihova posada svjesni, zato su dali podršku. Hvala im na tome!

Svi oni kapetani, koji su u blizini područja pretrage na Atlantiku, su dali svoju riječ kako će pojačano promatrati ocean i kako će osluškivati svoje radio uređaje upravo iz slučaja da se na toj istoj frekvenciji pojavi bilo koji neuobičajeni zvuk koji bi mogao značiti samo jedno – poziv u pomoć!

Stoga, apeliramo na sve kompanije i sve ostale kapetane da se pridruže akciji pojačanog nadzora područja u kojem se naši prijatelji nalaze te da naročito s velikom pozornošću osluškuju svoje radio uređaje. Bilo kakva promjena u radio šumu, kratkotrajni znakovi bez glasa i slično mogu značiti da je netko aktivirao radio uređaj, ali da vjerojatno štedi bateriju. To je poziv u pomoć! I pomozite ih pronaći žive i zdrave! Vratite ih njihovim kućama gdje ih svi očekuju!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *