Beroš o štrajku vozača saniteta: Nema razloga za traženjem rješenja na ulici i preko leđa pacijenata

390

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u nedjelju, uoči današnjeg štrajka vozača saniteta, da podržava svaki prosvjed koji je u skladu sa zakonom, ali nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi.

– Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja – istaknuo je Beroš u priopćenju. S te strane, podržava najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ako je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

Međutim, poručio je, kao ministar zdravstva nema razumijevanja i tolerancije prema uskraćivanju zdravstvene skrbi najranjivijim građanima, kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovu liječenju i zbrinjavanju.

Dio vozača sanitetskog prijevoza za ponedjeljak je najavio početak štrajka, koji će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno donošenja uredbe kojom bi im se izjednačile plaće na razini cijele države, jer se danas razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji. Beroš je poručio da se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju te podsjetio da su Vlada i ministarstvo prošle godine uspostavili dijalog sa sindikatima i pokazali volju za rješavanjem tog pitanja.

– Nema razloga za traženjem rješenja na ulici ili preko ‘leđa’ naših pacijenata – naglasio je Beroš i dodao: – Stoga, kao ministar zdravstva, očekujem od Domova zdravlja kao i od vozača u sanitetskom prijevozu da nastavljaju pružati kontinuiranu kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako bismo u konstruktivnom i mirnom ozračju pružili maksimum našim bolesnicima te zajedničkim naporima pronašli rješenje na dobrobit naših djelatnika.

vecernji.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *