Besplatni dvodnevni paneli i predavanja o klimatskim promjenama, njihovom planiranju i utjecaju na okoliš

192

Razvojna agencija Grada Dubrovnika – DURA, od 03. do 04. listopada 2018, u sklopu EU projekta iDEAL, domaćin je dvodnevnog događanja pod nazivom „Digital planning and managing risk of climate changes“ koje će se održati u hotelu Rixos Libertas.  Događanje je otvoreno za javnost i svi zainteresirani su dobrodošli.

Sva predavanja i paneli bit će na engleskom jeziku, a razgovarat će se o aktualnim temama vezanim za klimatske promjene, njihovom planiranju i utjecaju na okoliš te mogućnosti digitalne transformacije kao važnog dijela planiranja rizika od klimatskih promjena. Ujedno, bit će predstavljen i projekt iDEAL (DEcision support for Adaptation pLan), koji je dio programa Interreg prekogranične suradnje Italije i Hrvatske u čijem provođenju uz DURA-u, kao glavni partner projekta iz Hrvatske, sudjeluje Istarska Regionalna Energetska agencija IRENA, te talijanski partneri: Općina Pesaro, Općina Misano Adriatico, Regionalni nacionalni park “Coast dunes park from Torre Canne to Torre San Leonardo” i Sveučilište Iuav iz Venecije.

Podsjetimo, cilj projekta iDEAL je poboljšanje sustava praćenja klimatskih promjena i planiranje mjera prilagodbe za rješavanje specifičnih učinaka na obuhvaćenim regijama, a krajnji rezultat bit će izrada plana prilagodbe klimatskim promjenama. Projekt je vrijedan 799.191,80 EUR, a za aktivnosti DURA-e osigurano je 135.318,00 EUR.

 Istarska županija i Grad Dubrovnik bit će tako među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati savjete Europske komisije koja potiče sve zemlje članice na prilagodbu klimatskim promjenama i izradu planova prilagodbe.

Planirano trajanje projekta je od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine, a uz DURA-u, kao glavni partner projekta iz Hrvatske, sudjeluje Istarska Regionalna Energetska agencija IRENA, te talijanski partneri: Općina Pesaro, Općina Misano Adriatico, Regionalni nacionalni park “Coast dunes park from Torre Canne to Torre San Leonardo” i Sveučilište Iuav iz Venecije, koje će ujedno dati tehničku podršku projektu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *