BESPLATNI TRENING valoriziranje gastro-kulturne baštine u sklopu projekta “Slow-Food CE”

449

Descrizione: Macintosh HD:Users:imac:Desktop:Central Europe:logo Slow Food-CE:SlowFood-CE_CMYK.jpg

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus pozivaju Vas na trening valoriziranja gastro-kulturne baštine u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana” koji će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati u hotelu Adria, u Radnička ul. 46.

Cilj treninga pružiti je uvid u najbolje prakse i ponuditi smjernice za održivo vrednovanje hrane koja je dio gastro-kulturnog nasljeđa određenog područja.

Projekt, čiji je nositelj Slow Food, a partneri Grad Venecija, Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu (Italija), Turistička zajednica Južne Moravije, Slow Food Brno (Republika Češka), Grad Krakov, odjel za promociju i turizam (Poljska), Grad Kecskemet (Mađarska), Dubrovačka razvojna agencija DURA i Udruga Kinookus utemeljen je na Slow Food konceptu “nove gastronomije”, multidisciplinarnom pristupu hrani koji prepoznaje snažne veze između nepca, planeta i ljudi.

Cilj projekta promoviranje je i očuvanje gastronomskog nasljeđa Srednje Europe, regije koja prolazi kroz velike promjene i u kojoj su brojne tradicije ugrožene. Pet gradova u pet različitih zemalja okupljeno je u projekt i svakom od njih povjeren je zadatak razvijanja programa mapiranja i očuvanja gastronomskih resursa, kroz istraživanje na terenu i teorijsko-znanstveni rad. U gradovima se provode pilot akcije prilagođene lokalnom kontekstu i viziji budućnosti. Na taj način grad postaje uzor u svojoj regiji u smislu gastronomske tradicije te primjer koji mogu slijediti i druge urbane sredine. Istovremeno se osnažuje savez Venecije, Kecskemeta, Brna, Krakowa i Dubrovnika, gradova vrijedne spomeničke baštine Središnje Europe, a sve na dobrobit lokalnih uprava, civilnog društva, institucija, malih poduzeća prehrambenog sektora, uslužnih djelatnosti te kreativnog sektora i građanstva uopće.

Molimo da Vaše sudjelovanje potvrdite najkasnije do 16. studenog 2018 godine do 10 sati.

Sudjelovanje na treningu je, uz prethodnu prijavu, besplatno.

PROGRAM TRENINGA:

10.00               Uvodni pozdrav – Ana Marija Pilato Krile – direktorica DURA-e

10.15               Modul 1 – VALORIZACIJA: ŠTO i KAKO (specifičnost valoriziranje kulturnih dobara s  

                        posebnim osvrtom na nematerijalnu baštinu, Slow Food ideja i projekti valoriziranja,                    

                        uvod u 4 klastera);

10.45               Modul 2 – JAVNE TRŽNICE – uloga tržnica u valoriziranju gastro-kulturnog nasljeđa

                        (kriteriji za osnivanje i koraci za uspostavljanje Slow Food tržnice hrane);

11.30-12.30   Modul 3 – KUHARI I CHEFOVI – uloga kuhara i chefova u valoriziranju gastro-

                        kulturnog nasljeđa (projekt Savez Chefova);

12.30-14.00   Pauza za ručak

14.00-14.45   Modul 4 – ODRŽIVI TURIZAM – uloga održivog turizma u valoriziranju gastro-

                        kulturnog nasljeđa (Slow Food travel kriteriji i smjernice);

14.45-15.30   Modul 5 – PREHRAMBENA EDUKACIJA – uloga prehrambene edukacije u

                        valoriziranju gastro-kulturnog nasljeđa (Slow Food iskustva);

15.45              Pitanja

 

Prijave na email esoprano@dura.hr ili broj telefona/mobitela : 020/638-236, 099/484 53 34.

Trening vodi: Ivo Kara-Pešić, predsjednik Udruge Kinookus i koordinator Slow Fooda za Hrvatsku

U skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakona o provedbi Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN br. 42/2018), svi koji se prijave na trening „Valoriziranje gastro-kulturne baštine u sklopu projekta “Slow Food Središnja Europa: kultura, baština, identitet i hrana”, daju privolu za prikupljanje i obradu svojih osobnih podataka: imena i prezimena, broja telefona, e-maila, institucije, fotografija za potrebe provedbe treninga kojeg DURA i udruga Kinookus organiziraju.

Osim za svrhu za koju je dana privola, prikupljeni osobni podatak se neće koristiti. Podaci se pohranjuje u evidencijama DURA-e u razdoblju dok je ova privola aktivna, odnosno dok ju ne povučete. Prijavom na sudjelovanje na treningu potvrđujete da su vam prilikom prikupljanja osobnih podataka pružene informacije od strane DURA-e, sukladno članku 13. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *