Branimir Bunjac u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

68

U utorak 23. travnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravio je saborski zastupnik Živoga zida Branimir Bunjac. Pritom se susreo sa brojnim članovima i simpatizerima, a ujedno se interesirao za probleme građana. Posjetio je azil za životinje na Žarkovici i uvjerio se u veliku požrtvovnost sestara Sambrailo koje već punih 20 godina nadljudskim naporima brinu za više od 300 napuštenih pasa. Pružio im je punu podršku Živoga zida i izrazio žaljenje što do danas ni Grad ni Županija nisu pomogli azilu da riješi pitanje održivoga financiranja.

Nakon toga posjetio je gradilište Pelješkog mosta i zapitao se kako to da Kinezi znaju i mogu raditi sve po Hrvatskoj, od pruga do stadiona, obnavljaju čak i Kumrovec, a istovremeno mi sami to nismo znali učiniti u protekla tri desetljeća. Napomenuo je da Kinezi ustvari ništa ne investiraju u Hrvatsku nego dobro zarađuju od našega novca, uz političke aranžmane koji nisu posve transparentni.

U nastavku je Bunjac obišao plantaže mandarina i jagoda gdje je saznao da je suradnja domaćih proizvođača sa Ministarstvom poljoprivrede slaba, u pravilu jednosmjerna, jer na brojne upite poljoprivrednika u pravilu nema ni odgovora, a kamoli konkretnih mjera. Štoviše, često se usred sezone u neretvanskom kraju prodaje uvozno voće i povrće, pa izgleda kao da je nekom u interesu da domaće proizvodnje bude što manje.  Jedan od prijedloga poboljšanja statusa poljoprivrednika je da se njihovi proizvodi jasno deklariraju u odnosu na uvozne, po mogućnosti odvojenim policama u trgovinama, kao što je primjerice slučaj u Irskoj. Također treba hitno riješiti pitanje poljoprivrednog upisnika.

Na kraju dana Bunjac  je nastupio u emisiji „Točka gledišta“ zajedno sa Androm Vlahušićem, gdje su raspravljali o predstojećim parlamentarnim izborima. Živi zid očekuje dobar rezultat 26. svibnja i ulazak u EU parlament gdje je zajedno sa svojim europskim partnerima osnovati potpuno novi, nadideološki, klub zastupnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *