BRANKO BAČIĆ: Moj mandat za predsjednika županijske organizacije je završen”

592

Danas se u hotelu Adria održala sjednica Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije kojoj je  nazočio i Premijer Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković. 

Nakon sjednice, koja je bila zatvorena za medije kratko se novinarima obratio i aktualni predsjednik županijskog HDZ-a, Branko Bačić te je rekao kako se u rujnu na unutarstranačkim izborima neće ponovno kandidirati za mjesto predsjednika županijskog HDZ-a.

-Održala se sjednica županijskog odbora, šesta sjednica od proteklih izbora. Najavio sam da u rujnu započinju unutarstranački izbor HDZ-a, ne samo u našoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj na kojima ćemo birati  predsjednike temeljnih organizacija, općinskih i županijskih te svih tijela na lokalnoj razini. Kao priprema za te izbore, ja se nadam da će se već u prvoj polovici srpnja održati tematska sjednica županijskog odbora na kojoj će se sagledati stanje u svakoj jedinici lokalne samouprave, svakom gradu, općini i na razini županije te ići u pripremu za nove čelnike, kazao je Bačić.

-Kao što sam i prošle godine već najavio, moj mandat za predsjednika županijske organizacije je završen.  Prihvatio sam se toga  jer izbori za predsjednika županijske organizacije, gradske i općinske, nisu održani kad su trebali biti održani, a to je prošle godine u ožujku. Kada sam izabran za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice, a gospodin Plenković za predsjednika HDZ-a, svjestan činjenice da bi novi predsjednik koji bi bio izabran svega par mjeseci prije nego što će se održati lokalni izbori, na neki određeni način stranku dovelo u nezgodnu situaciju. Rekao sam da ću još odraditi kratki mandat do kraja, kao što ću ga i odraditi. Kao što znate, na izborima prije mjesec i pol dana mi smo uvjerljivo pobijedili i sad ćemo se dogovoriti na razini naše županijske organizacije. Ova županija ima sjajne kandidate, jedna smo od najuspješnijih županija, u samom vrhu hrvatskih županija kada je u pitanju Hrvatska demokratska zajednica i ići ćemo zajedno dalje po pobjede u ovoj županiji, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a, Branko Bačić.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *