CEBALO: Imamo rekordne brojke oboljelih u dolini Neretve i na Korčuli zbog većeg broja obiteljskih okupljanja

1745

Danas je načelnik stožera CZ DNŽ Joško Cebalo prokomentirao porast broja oboljelih u našoj županiji.

-Nažalost imamo rekord po broju novooboljelih na području naše županije. Mjere koje su na snazi od 1. ožujka na našem području dovele su do određenog pada i stagnacije u broju novooboljelih međutim situacija nam se pogoršava na području doline Neretve i otoka Korčule. Znamo da su u dolini Neretve stroge mjere nego u ostatku Hrvatske. Danas imamo sastanak s jedinicama lokalne samouprave otoka Korčule, Mljeta i Lastova pa ćemo odlučiti na koji način staviti ovaj virus pod kontrolu.

Na novinarsko pitanje o mogućem uzroku širenja virusa, odgovorio je:

-Radi se o većem broju obiteljskih okupljanja, apeliram da se suzdržimo od takvog ponašanja, znamo da je pred nama i Uskrs, vrijeme kada provodimo u obitelji, međutim ovo je godina kada se moramo od toga suzdržati. Moramo sačuvati zdravlje naših sugrađana i omogućiti povoljnu epidemiološku situaciju za nadolazeću turističku sezonu.

Splitski i zagrebački stožeri predlažu nošenje maski i na otvorenom.

-Kao i dosada, vodit ćemo se po stavovima naše epidemiološke struke. Ako oni to preporuče, naravno da ćemo na županijskom stožeru to i razmotriti i takav prijedlog uputiti prema nacionalnom stožeru.  Vidimo kako je na području cijele Hrvatske došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, želio bih se osvrnuti na mjere koje imamo na širem dubrovačkom području, one imaju učinka. Željeli bi naravno da te brojke još više padnu, ali zbog širenja novih sojeva, te mjere u ovako kratkom razdoblju ne mogu dati još bolje rezultate.

Sva cjepiva koja su nam stavljena na raspolaganje potrošimo odmah. Spremni smo na dnevnoj bazi cijepiti nekoliko tisuća ljudi međutim kako smo rekli, to ovisi o dozama cjepiva koje će nam biti na raspolaganju.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *