Cijene goriva opet skočile, a navodno će još rasti: Benzin se približio granici od 11 kuna

369

Rezultat je to brojnih događaja na geopolitičkoj sceni – sukoba libijske vlade i pobunjenika u toj zemlji, američkih sankcija Iranu i Venezueli, smanjena proizvodnja Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i Rusije…

Cijena nafte nezaustavljivo raste posljednjih tjedana. Zbog toga je vozače u utorak ujutro dočekalo još jedno poskupljenje goriva. Prema podacima Ministarstva gospodarstvaprosječna cijena litre benzina (Eurosuper 95 i Eurosuper 100) od danas je 10,60 kuna u odnosu na 10,43 kuna od prošlog tjedna. Dizel je 9,91 kunu, a bio je 9,86 kuna. 

Litra Eurosuper 95 na Ini i Tifonu košta 10,39 kuna, na Lukoilu 10,41 kunu, a na Croduxu 10,49 kuna. Cijena Eurodizela je oko 9,9 kuna na svim benzinskim crpkama.

Cijene goriva su se tako opasno približile granici od 11kn za Eurosuper i 10 kuna za Eurodizel. Cijene nafte rastu posljednjih šest tjedana. Rezultat je to brojnih događaja na geopolitičkoj sceni – sukoba libijske vlade i pobunjenika u toj zemlji, američkih sankcija Iranu i Venezueli, smanjena proizvodnja Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i Rusije…

Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijene benzina i dizela će još rasti, a autoplin bi trebao biti jefitniji.

IZVOR: poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *