ČITATELJI ODLUČILI: Najviše glasova Peru Vićanu i Matu Frankoviću!

2873
Čitatelji Dubrovnik INsider-a u proteklih deset dana imali su priliku u anketi izraziti svoje mišljenje kroz pitanje:
“Tko bi po vama, najbolje vodio Grad iduće četiri godine?”
Anketa je zaključena danas u 12 sati, a glasovalo je 3.207 naših čitatelja.
Najviše glasova po izboru čitatelja, njih 769, dobio je Pero Vićan.
Kako možemo vidjeti u komentarima ispod anketa, Pero Vićan uživa veliku potporu građana Dubrovnika, a najviše zbog, kako kažu, njegove pomoći “malim ljudima”. Pero Vićan je čovjek britkog jezika i s dugogodišnjim političkim i menadžerskim iskustvom, a za očekivati je da će na predstojećim lokalnim izborima Dubrovački demokratski sabor ( DDS) sa Perom Vićanom na čelu osvojiti više glasova nego na prethodnim, obzirom da se 2017. nije mogao kandidirati.

Za samo dva glasa manje, na drugom mjestu po izboru naših čitatelja našao se aktualni gradonačelnik i kandidat Hrvatske demokratske zajednice ( HDZ ) Mato Franković, za kojega je glasalo 767 naših čitatelja. Franković se u poslijednje četiri godine uhvatio u koštac sa gorućim problemima Grada Dubrovnika, kao što je GUP s čim je sebi stvorio brojne suparnike, ali je i realizirao brojne projekte, koji su godinama skupljali prašinu u ladicama, kao što je OŠ Montovjerna i cesta most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje.
 
Treće mjesto u našoj anketi, 585 glasova, osvojio je Željko Raguž, kandidat Dubrovačke stranke (DUSTRA). U protekle četiri godine Željko se dosta zalagao za sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika, a sa koalicijskim partnerom HDZ-om i realizirao je dobar dio projekata kao što je nogometni teren i dvorana za borilačke sportove u Gospinom polju. Dubrovačka stranka je ujedno i stranka sa najmlađim članstvom, pa stoga ne čudi da je Željko omiljen među mlađom populacijom.
 
Četvrto mjesto i 385 glasova osvojio je Andro Vlahušić, bivši gradonačelnik Dubrovnika i kandidat za kojeg se po gradu šuška da jedni može pomrsiti račune aktualnom gradonačelniku Frankoviću. Na listi koju će nositi Andro Vlahušić naći će se imena iz različitih političkih opcija. Ono što za sada znamo s Vlahušićem idu uz HNS i HSLS i Reformisti. Andro je čovjek koji se ne mora posebno predstavljati, a okosnica progama mu je povratak života i turizma u Grad, kao i nastavak borbe za zidine. 
 
Na petom mjestu našao se Maro Kristić sa 264 glasa. Kandidat MOST-a jedan je od najaktivnijih gradskih vijećnika. MOST u Dubrovniku kako kaže, okuplja oko stotinjak članova i simpatizera. Predizborni program im se temelji kako kažu, na stvarnim potrebama građana. Kristić kaže kako će na njegovoj listi biti društveno prepoznati ljudi. Na ove izbore, kažu izlaze samostalno.
 
Đuro Capor, kandidat nekadašnje inicijative, danas stranke Srđ je grad na pretposljednjem je mjestu s 245 glasova. Kako su Srđevci kazali, proteklo vrijeme su proveli po terenu i među građanima, a hoće li i u svibnju nagraditi građani ovoj lijevo-zelenoj opciji dati svoje povjerenje, ostaje nam za vidjeti.
Najmanje glasova naših čitatelja, njih 192, osvojio je čelnik SDP-a Jadran Barač. U protekle četiri godine Jadran je dosta bio aktivan u Gradskom vijeću, ali premda ga se smatra poštenim i neiskvarenim mladim političarem, često ostaje nedorečen u svojim izjavama koje teško argumentira u debatama sa suparnicima.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *