Dan Općine Dubrovačko primorje i 26. obljetnica oslobođenja

390

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u programu obilježavanja Dana Općine Dubrovačko primorje i 26. obljetnice oslobođenja. Sudjelujući na svečanoj sjednici Općinskog vijeća čestitao je Primorcima njihov dan, naglašavajući kako su Grad Dubrovnik i Općina Dubrovačko primorje partneri u brojnim projektima.

”Općini može biti na ponos koliko je iskorišteno EU bespovratnih sredstava i primjer svima kako treba raditi. Puno je toga što nas veže, poput primorske ceste, za koju je načelnik spomenuo kako se radi dvotračna cesta za Majkove, a na nama je da spojimo dvotračno dio od Riđice prema Majkovima kako bi u budućnosti, nakon završetka spojne ceste s Mosta dr. Franje Tuđmana do Pobrežja, osigurali siguran dvotračni smjer preko gornjih sela. To je veliki turistički potencijal i preduvjet za veći zamah i gornjim selima i cijelom Dubrovačkom primorju”, rekao je gradonačelnik Franković.

Spomenuo je i projekt vodoopskrbnog sustava Majkovi – Dubravica, za koji su osigurana značajna sredstva iz europskih fondova, a u kojem su Općina i dubrovački Vododov u partnerstvu. Posebno je istaknuo i projekt Grabovice.
”Svjedoci smo činjenice koliko je sanacija Grabovice i gradnja Centra za gospodarenje otpadom važna, ne samo za Grad Dubrovnik nego i za sve susjedne općine. Ovdje bi se posebno zahvalio vašem načelniku Nikoli Knežiću koji je uložio enormnu energiju kako bi se  riješili svi dugogodišnji problemi s Grabovicom i kako bi se ishodovale potrebne dozvole. U trenutku u kojem je Grabovica još u pogonu to ni ne vidimo kao problem, ali zamislite gdje bismo s otpadom da to prestane s funkcioniranjem”, kazao je također gradonačelnik.

Naglasio je i kako JP za prijevoz putnika Libertas više nije razlog prijepora ni nerazumijevanja između Grada i općina. Postignut je dogovor i usuglašen rad Libertasa u nadolazećem razdoblju te se uskoro potpisuje i ugovor, a zajedničkim radom dobit će se i značajna sredstva iz EU fondova za kupnju novih autobusa.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *