Dani Europe – učenici OŠ „Marin Getaldić“ posjetili Gradsku upravu

316

U okviru obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, učenici Osnovne škole „Marin Getaldić“ posjetili su prostore gradske uprave u kojoj ih je dočekao gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Učenicima je u Maloj vijećnici održana prezentacija u kojoj su objašnjene procedure nacionalnih i europskih projekata te su prikazani projekati Grada Dubrovnika, ustanova, trgovačkih i komunalnih društava u (su)vlasništvu Grada.

Također, u sklopu posjete učenici su obišli prostorije Gradske uprave,  a sve u skladu s epidemiološkim mjerama te ih se upoznalo s djelokrugom lokalne samouprave te funkcioniranju upravnih odjela i službi.

Naime, Dan Europe se obilježava 9. svibnja te je Grad Dubrovnik u suradnji s razvojnim agencijama DURA i DUNEA organizirao „Dane otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ uz raznovrsna informativna, edukativna, zabavna događanja kako bi se predstavili EU projekti i njihov značaj za razvoj lokalne zajednice.

PROGRAM Dan Europe i Europski tjedan

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *