Dobrodošli međunarodni studenti: 67 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu

227

U zimskom semestru akademske 2018./2019. na Sveučilište u Dubrovniku dolazi studirati rekordan broj studenta na razmjeni – njih ukupno 67. Tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je Orijentacijski tjedan kako bi strani studenti bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranjem, ali i im olakšali snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Studenti su iz 17 zemalja diljem svijeta, a najviše ih je iz Poljske, Španjolske i Portugala. Slijede studenti iz Njemačke i Italije, Belgije, Grčke, Litve, Češke, Francuske, Slovačke, Latvije, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Uzbekistana. Ove godine na Sveučilište u Dubrovniku dolazi i jedan student iz Azerbejdžana. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, zatim na Odjelu za komunikologiju, Odjelu za umjetnost i restauraciju i Odjelu za elektrotehniku i računarstvo. Sveučilište u Dubrovniku stranim studentima nudi 147 kolegija na engleskom jeziku, dodatno i kolegije hrvatskog jezika na A1 i A2 razini.

Orijentacijski tjedan otvorio je pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar. Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *