Drama u “Libertasu”: Vozači stali uz kolegicu, direktor pozvao policiju

274

Jutros se u JP„Libertas“ u Komolcu odvijala prava drama. Vozači su došli dati potporu kolegici od koje Uprava zahtijeva podmirenje troškova kvara autobusa. Naime, autobus u kvaru, vozačica je odvela u garažu, gdje se ispostavilo kako je autobus ostao bez ulja. Prema izjavama njezinih kolega, iako nikako nije mogla prouzročiti tu štetu, niti je za istu odgovorna, vodstvo Libertasa tražilo je od nje da plati dug od nekih 100 000 kuna, pa je dug smanjen na 80 000.

„Taj bi joj se iznos dizao s plaće, zamislite koliko bi dugo morala raditi za ništa. Nije ništa uradila, nije kriva za kvar, mehaničari su ti koji su trebali pregledati autobus prije vožnje. Svatko bi od nas isto postupio. Jutros smo svi mi, koji nismo radili, sigurno nas je bilo pedesetak, došli razgovarati o tom problemu s direktorom Vojvodićem. Međutim, nije htio razgovarati s nama, već nam je zvao policiju. Koje korake sada poduzeti, ne znam, nisam pametan…priča nam jedan Libertasov vozač, čiji su podaci poznati redakciji.

Tko može opravdati ovakav čin direktora prema radnicima? Tko može otplaćivati dug od 80 000 kuna, za koji nije kriv? Tko može raditi za ništa? Ima li netko u ovom gradu da zaštiti radnika, ženu? Vozači “Libertasa” su stali uz svoju kolegicu, što nije dobro popraćeno ni iz ureda gradonačelnika.

Što će se dalje događati, ostaje nam za vidjeti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *