Društvo multiple skleroze DNŽ dodijelilo nagrade “Umjetnik volontiranja”

1749
Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije u hotelu Dubrovnik Palace upriličilo je danas dodjelu nagrade ‘‘Umjetnik volontiranja”. Nagrada je to koja se dodjeluje po prvi put, a  nosi upravo to ime po prvom volonteru Udruge, Niku Lučiću – Umjetniku, koji je preminuo prošle godine.
Dobitnici nagrade su Silvia Sokal Gojavić, Dunja Čakanić, Ana Žuvela, Zdenka Medić, Ružica Kristić, don Jerko Ban, Maro Kriste i posthumno Niko Lučić-Umjetnik.
– Ova nagrada je to koja se dodjeluje po prvi put, a nosi upravo to ime po prvom volonteru Udruge, Niku Lučiću – Umjetniku, kojeg smo izgubili prošle godine. Kao Udruga morali smo naći jedan simboličan način da ovo podignemo na jedan veći nivo. Pošto je Nikov nadimak bio Umjetnik bilo je logično da nagrada i nosi ime Umjetnik volontiranja. – kazala je voditeljica udruge Patricija Švaljek za naš portal.
Volonteri su izabrani, ako to tako mogu reći -po izdržljivosti. Oni koji su deset i više godina s nama, a za što smatram da je zaista rijetkost da volonteri budu toliko dugo prisutni u životima članova. – dodaje Švaljek.
Švaljek je istaknula kako će se nagrada nastaviti dodjeljivati i u narednim godinama.
Nagrada će se nastavaljati dodjeljivati i bila nam je čast na ovaj način pozdraviti i počastiti te Ljude.
-Biti ću kratka, prvo što dobro ne vidim, a drugo što mi se ruke tresu. Nije to od uzbuđenja nego od invaliditeta. Mi smo jedna više ne tako mala udruga, rastemo iz dana u dan. Dragi volonteri, imate naše poštovanje i naklon do poda. Da sam na vašem mjestu ja bih bježala što dalje. Ali vi ste tu, već skoro deset godina, a neki od vas i duže. Hvala Vam što postojite, što ste dolazili pomoći nam i po kiši i onda kada vam se možda nije dalo, slušali nas i to sve bez ikakave naknade.  -kazala je dobitnicima nagrade Danica Arar, predsjednica udruge.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *